Aantal sneeuwvakanties voor het eerst sinds 2012 gestegen

13 november 2015

Bron: nu.nl

Voor het eerst sinds 2012 gingen afgelopen seizoen meer Nederlanders naar de sneeuw op vakantie. Het aantal ondernomen wintersportvakanties klom met zo'n 7 procent, van 929.000 naar 994.000.

Dat maakte NBTC-NIPO Research vrijdag bekend.

"Door de aantrekkende economie is het voor meer Nederlanders haalbaar om op wintersportvakantie te gaan'', stellen de onderzoekers. Het wintersportseizoen liep van oktober vorig jaar tot en met maart van dit jaar.

Meer vakanties

In totaal gaven wintersporters ruim 650 miljoen euro uit aan hun vakantie, ongeveer 25 miljoen meer dan het voorgaande seizoen. Volgens het toeristenbureau komt die groei doordat het aantal vakanties toenam, niet doordat mensen meer uitgaven. Per vakantie werd zo'n 17 euro minder gespendeerd vergeleken met het voorgaande jaar.

Oostenrijk blijft het populairste sneeuwland, gevolgd door Frankrijk en Duitsland. Volgens NBTC-NIPO zijn skivakanties vooral populair bij gezinnen met kinderen en mensen uit de hoogste sociale klasse. Zo'n 80 procent van de sneeuwliefhebbers boeken hun vakantie online tegenwoordig.

Alpen

Over het aantal boekingen voor het komende wintersportseizoen zijn nog geen cijfers bekend. In ieder geval is het seizoen in de Italiaanse Alpen bijzonder slecht van start gegaan.

Door de uitzonderlijk hoge temperaturen voor deze tijd van het jaar ligt er nauwelijks sneeuw in het gebied. Dat geldt ook voor andere populaire skibestemmingen als Frankrijk en Zwitserland.