Nederland fietsland in gevaar

11 maart 2014

Bron: Metro

Het wordt steeds drukker op de fietspaden, maar de kwaliteit van de voorzieningen holt achteruit. Als de overheid niet snel ingrijpt, is Nederland straks niet langer 'fietsland nummer één van de wereld'. Dat stelt Stichting Landelijk Fietsplatform. De fietspaden en de bewegwijzering moeten verbeterd worden en een internationale promotiecampagne moet toeristen overhalen voor een fietsvakantie naar Nederland te komen.

Jaarlijks ondernemen we met z'n allen bijna 200 miljoen recreatieve fietstochten, resulterend in 450 miljoen euro aan bestedingen onderweg. Volgens het Fietsplatform zou dat bedrag nog veel hoger kunnen zijn. Vooral de groep Duitse en Belgische toeristen die in Nederland fietstochtjes maakt, biedt volop kansen voor verdere groei, zo blijkt uit nieuwe cijfers van het ContinuVrijeTijdsOnderzoek (CVTO)en het ContinuVakantieOnderzoek (CVO).

"De nieuwe cijfers tonen een blijvende grote belangstelling", zegt Eric Nijland van het Landelijk Fietsplatform. "Miljoenen mensen stappen jaarlijks op de fiets voor een recreatieve tocht. En ze stappen daarbij ook massaal af, voor een hapje, drankje of onderdak. Maar 'Nederland Fietsland' is geen vanzelfsprekendheid. De voorzieningen voor recreatief fietsen staan onder druk."

Er is volgens Nijland veel mis. De verkeerssituatie wordt onveiliger doordat er steeds meer scooters en e-bikes bij komen, fietspaden worden vaker onderbroken waardoor je als fietser opeens niet meer verder kunt en er duikt steeds meer lelijkheid op in het landschap. Ook de bewegwijzering op de 30.000 kilometer aan langeafstandsroutes en regionale knooppuntroutes is een probleem. "Die worden vanaf het begin dat ze er zijn slecht onderhouden door de 35 beheerders", aldus Nijland.

Het Landelijk Fietsplatform is bang dat de verantwoordelijkheid voor deze problemen zal versnipperen tussen de regio's en dus zal verergeren. Volgens Nijland moet de landelijke overheid het voortouw nemen, alleen al om Nederland als fietsland op de kaart te zetten. "Nederland mag zich meer dan welk land dan ook presenteren als 'worlds cycling country number 1'", zegt Nijland. "Het is zaak dat we ons meer bewust worden van onze unieke positie. We hebben goud in handen."