MuseumMonitor: toon de waarde van uw museum aan

Steun en belangstelling voor uw museum is niet altijd vanzelfsprekend. Het publiek, maar ook de gemeente en fondsen zult u steeds moeten overtuigen van de waarde van uw museum. Hoe zorgt u dat zij de waarde van uw museum inzien?

De MuseumMonitor biedt hiervoor uitkomst, door praktisch inzicht en handvatten te geven die u kunt gebruiken bij de samenwerking met deze belangrijke partijen.

Methodiek

Voor het uitnodigen van bezoekers om deel te nemen aan de MuseumMonitor hoeft uw museum zelf geen inspanning te leveren. De bezoekers worden automatisch via de mobiele telefoon of via een QR code uitgenodigd om mee te doen aan het bezoekersonderzoek. We hebben toegang tot een database van miljoenen consumenten die toestemming hebben gegeven om op specifieke locaties een aantal vragen te stellen.

We sturen deze mensen een vragenlijst vlak nadat ze op een bepaalde locatie – uw museum – zijn geweest. Om deze mensen te benaderen wordt een router in het museum geplaatst die de mobiele telefoons van deze mensen herkent.

Inhoud van de MuseumMonitor

Voor de MuseumMonitor maken we gebruik van korte standaardvragen om het onderzoek zo efficient mogelijk uit te voeren. De kern van de MuseumMonitor bestaat uit twee onderdelen:

 • Beoordeling museum en enthousiasme bezoekers
  In dit onderdeel brengen we naar de algemene waardering ook in kaart hoe enthousiast bezoekers zijn over het museum. Enthousiasme is namelijk een goede graadmeter voor aanbevelen en herhaalbezoek.
 • Diversiteit publiek
  Profiel van de museumbezoekers gemeten via de router (zonder bezoekers te vragen): geslacht, leeftijd, herkomst en aantal Facebook-likes van de bezoekers.

Naast bovenstaande onderdelen kunt u elk kwartaal 1 of 2 thema’s kiezen die u specifieke informatie opleveren die u op dat moment nodig heeft. Voor een groot aantal aspecten brengen we ook in kaart in welke mate deze van invloed zijn op de overall beleving. U kunt kiezen uit de volgende aanvullende thema's:

 • Belevings- en educatiewaarde
 • Aantrekkingskracht
 • Optimalisatie tentoonstelling
 • Verdieping voor grote tentoonstellingen
 • Effectiviteit communicatiemiddelen
 • Evaluatie museumaspecten

Het toevoegen van eigen vragen is helaas niet mogelijk.

Interesse?

Bekijk de toelichting op de thema’s en de tarieven voor deelname op onze factsheet. Wilt u meer informatie over de mogelijkheden voor uw museum? Neem dan contact op met Inge Huizenga
(020 577 57 83 / 06 3983 95 28).

Meer informatie?

Neem dan contact op met Inge Huizenga.