Vraag

Welke kansen zijn er voor Kroatië om meer toeristen uit Nederland aan te trekken door hun aanbod en boodschap beter af te stemmen op de behoeften van de Nederlandse toeristen? 

In opdracht van: Croatian National Tourist Board

Aanpak

Om deze vraag te beantwoorden hebben we een combinatie van kwalitatief en kwantitatief onderzoek gebruikt. In het kwalitatieve onderzoek hebben we de behoeften van Nederlandse vakantiegangers over de vakantie in het buitenland geëxploreerd en hun perceptie en houding ten opzichte van Kroatië. Dit heeft al inzicht gegeven in enkele belangrijke triggers en barrières voor Kroatië. In het kwantitatieve onderzoek hebben we de behoeften in de markt gesegmenteerd en geanalyseerd op de 'levering/fit' van Kroatië en de belangrijkste concurrenten op die behoefte segmenten. Op basis daarvan hebben we kansen geïdentificeerd voor Kroatië om nieuwe doelgroepen en momenten te activeren en richtlijnen op welke manier (boodschap, stijl etc.) dit te bewerkstelligen.  

Ervaring

"NBTC-NIPO made a great effort to understand our destination's current position in the Dutch market and our needs for information and insights regarding Dutch travel market. Accordingly, NBTC-NIPO proposed research approach that would best address those needs and they delivered highly relevant results that helped us to develop market strategy for Dutch market and will continue to support our marketing efforts in the market in coming years".

Heeft u vragen over deze aanpak? Neem dan contact op met Roxanne Meiners (020 522 53 28).