Marktinformatie - NBTC-NIPO Research
Foto: © Red Charlie via Unsplash

Marktinformatie

Met onze opgebouwde marktkennis en ons uitgebreide netwerk weten wij wat er speelt in de markt. Met de onderstaande marktmonitors brengen we trends en ontwikkelingen in kaart.

Vakantie: ContinuVakantieOnderzoek >

Sinds de oprichting van onze organisatie in 2002 doen we onderzoek naar het vakantiegedrag van de Nederlandse bevolking. Wij registreren ieder kwartaal allerlei kenmerken van korte en lange vakanties die Nederlanders ondernemen in het binnen- en het buitenland. Door onze schat aan informatie kunnen wij u als geen ander inzicht geven in de ontwikkelingen en trends op de Nederlandse vakantiemarkt, ook voor uw specifieke doelgroep of destinatie.

Vrije tijd: ContinuVrijeTijdsOnderzoek >

Sinds 2004 nemen we het vrijetijdsgedrag van de Nederlanders buiten hun eigen woning onder de loep. We monitoren iedere week maar liefst 100 uiteenlopende vrijetijdsactiviteiten en kunnen hiermee uitgebreid inzicht geven in het vrijetijdsgedrag van de Nederlanders. Daarnaast hebben we verdiepend marktonderzoek uitgevoerd naar watersport en brengen we het toeristisch bezoek aan steden in kaart.

Zakenreizen: ContinuZakenreisOnderzoek >

Sinds 2010 brengen we het profiel en het gedrag van de Nederlandse zakenreiziger in kaart. We hebben informatie over zowel meerdaagse zakenreizen in Nederland   als  een- of meerdaagse zakenreizen naar het buitenland.