Vakantie - NBTC-NIPO Research

Vakantie

ContinuVakantieOnderzoek

Sinds de oprichting van onze organisatie in 2002 doen we onderzoek naar het vakantiegedrag van de Nederlandse bevolking. Wij registreren ieder kwartaal allerlei kenmerken van korte en lange vakanties die Nederlanders ondernemen in het binnen- en het buitenland. Door onze schat aan informatie kunnen wij u als geen ander inzicht geven in de ontwikkelingen en trends op de Nederlandse vakantiemarkt, ook voor uw specifieke doelgroep of destinatie. De mogelijkheden vanuit het ContinuVakantieOnderzoek (CVO) op een rij:

De resultaten van het CVO worden onder andere gepresenteerd in het rapport 'Trends & ontwikkelingen op de Nederlandse vakantiemarkt'. Dit geeft u een actueel beeld van de Nederlandse vakantiemarkt. Naast een algemeen beeld, gaan we in op ontwikkelingen van bestemmingen in binnen- en buitenland, bestedingen, zoek- en boekgedrag m.b.t. vakanties en de verwachting voor het vakantiejaar (inclusief de zomervakantieplannen).

Landenrapportage >

Om u nog beter inzicht te geven in het vakantiegedrag van de Nederlandse bevolking voor uw destinatie, bundelt NBTC-NIPO Research deze gegevens in één overzichtelijke rapportage. Vergelijk de prestatie van uw destinatie met concurrerende bestemmingen.

Analyse op maat >

Benieuwd naar het vakantiegedrag van uw specifieke doelgroep? Of wilt u uw concurrentieveld in kaart brengen? Doordat wij sinds 2002 op dezelfde wijze het vakantiegedrag in kaart brengen, bezitten we een schat aan data. Hiermee kunnen we analyses doen die afgestemd zijn op uw wensen en informatiebehoefte. Ook is het mogelijk om elk kwartaal uw eigen vragen te laten meelopen in onze meting.

Zelf analyseren >

Wilt u uw eigen analyses maken? Dat kan in de HolidayTracker. Dit is een online database met gegevens over het vakantiegedrag (CVO) van de Nederlandse bevolking vanaf 2002! Bent u geïnteresseerd? Wij geven graag een kosteloze demonstratie.

Andere thema's >

We hebben informatie over andere thema's, zoals wintersportvakanties of vakanties van verschillende generatiegroepen.

project.general_error_message

Kerncijfers

Wilt u kerncijfers over de Nederlandse vakantiemarkt ontvangen? Laat uw gegevens achter en wij sturen de kerncijfers binnen twee werkdagen naar u toe.

Interesse?

Bent u op zoek naar informatie over het vakantiegedrag van de Nederlandse bevolking? Neem dan contact op met ons: